Meewerkstage civieltechnisch ontwerpen

Wil jij leren hoe het is om een ontwerpstage te lopen bij een internationaal design- en consultancybureau?

Meewerkstage civieltechnisch ontwerpen

Wat wordt je opdracht?

Als stagiair ontwerper help je met het opstellen van schetsontwerpen en voorontwerpen ten behoeve van stedelijke herinrichtingsprojecten op verschillende detailniveaus. Het binnenstedelijk ontwerpwerk dat we doen bij Arcadis is erg gevarieerd. Zo kun je denken aan stationspleinen, parkeer- en OV-voorzieningen en buitenruimten. Het ontwerpwerk ligt in het eerste stadium van de planvorming tot en met de uitvoeringsfase. De hele ontwerpcyclus komt dus aan bod.

Je wordt aangestuurd door een ervaren ontwerper of projectleider. Je komt op een afdeling terecht waar we veel in teamverband samenwerken met andere ontwerpers, contractschrijvers, specialisten en projectleiders.
We zoeken voor de vestigingen Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Zwolle en Maastricht enthousiaste stagiairs. De uiteindelijke standplaats zal dus bepaald worden aan de hand van jouw voorkeur.

Over de afdeling Urban Development
Wij verrichten projecten van voorbereiding tot en met uitvoering, waarin je meeloopt in alle fases. Het team houdt zich bezig met onder andere advies rond infra-ontwikkelingen, haalbaarheids- en variantenstudies, technische advisering, ontwerp inrichting openbare ruimte, omgevingsmanagement, contractadvisering, detailontwerpen, engineering en beheer & onderhoud. Daarbij krijgen de geïntegreerde contractvormen en de ontzorging van opdrachtgevers een steeds belangrijkere rol.

Een voorbeeldproject is; Herinrichting Roeterseiland UvA Amsterdam:
Universiteitsgebied in de binnenstad van Amsterdam waarbij Arcadis verantwoordelijk is voor de herinrichting van de ondergrondse en bovengrondse infrastructuur vanaf ontwerp tot en met de realisatie van het project. Onze opdrachtgevers zijn gemeentes, provincies, ontwikkelaars, onderwijs- en zorginstellingen en industrie.

Wat vragen wij?

Je bent een hbo-student Civiele Techniek in een gevorderd stadium van je studie. Verder ben je:

  • sociaal;
  • proactief;
  • gemotiveerd;
  • leergierig.

Wat bieden wij?

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Met de toepassing van onze diepe marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke en duurzame resultaten. Daarmee is Arcadis toonaangevend op het gebied van duurzaamheid binnen onze sector. Ook ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Binnen de verschillende onderdelen van Arcadis bieden wij studenten een kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. Jaarlijks kiezen meer dan 150 studenten voor Arcadis. In de meeste gevallen bepalen onze projecten de globale inhoud van de stage dan wel de afstudeeropdracht. Echter de daadwerkelijke invulling van de stage c.q. het afstuderen komt in samenspraak met de student tot stand. Daarnaast zal een van onze medewerkers je begeleiden tijdens het uitvoeren van de opdracht en laat hij/zij je kennismaken met de medewerkers, de cultuur en de mogelijkheden van Arcadis. Goed om te weten dat Arcadis een stagevergoeding verstrekt. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Raïscha O’Prinsen, Campus Recruiter, via telefoonnummer 06-50736808 of via raischa.oprinsen@arcadis.com. Solliciteren kan alleen via de sollicitatiebutton boven- of onderaan deze pagina, niet via de e-mail.

Om jouw sollicitatie nog beter te kunnen beoordelen ontvangen wij via de button “direct solliciteren” een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:
•           reden sollicitatie;
•           maximale reisbereidheid;
•           beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum);
•           taalbeheersing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *