BIM Modelleur

Jij zet je kennis graag in om als BIM modelleur projecten van begin tot eind te modelleren, te coördineren en het engineeringsproces te ondersteunen. Je bent een doorzetter en bijt je erin vast totdat het klopt. Want van interessante BIM-projecten krijg jij energie. Je wilt een baan waar je je goed kan ontwikkelen. Daarnaast wil je meebouwen aan de groei van een warm en ambitieus bedrijf waar je je zo op je plek voelt.

Door de afzonderlijke expertise van ontwerper, bouwer, constructeur en installateurs te bundelen in één model weet jij als geen ander dat de communicatie en samenwerking sterk wordt verbeterd. Dat is de kracht van projecten die in BIM worden uitgevoerd. Als BIM modelleur heb je een zeer belangrijke rol in dit proces.

Je rol?
Als BIM modelleur modelleer je in de voorbereidings- en realisatiefase in teamverband de projecten door alle relevante data die nodig zijn voor het ontwerpen, bouwen en beheren van de bouwwerken vast te leggen en aan elkaar te koppelen. Dit is ontzettend belangrijk voor de rest van het proces. Je werkt als BIM modelleur het ontwerp uit, verrijkt het gebouwmodel met data en genereert output. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Je beheert en actualiseert de BIM-projecten zodanig dat er betrouwbare data beschikbaar is;
 • Je maakt omgevingsvergunningsaanvragen, verkoop- en werktekeningen;
 • Je coördineert en beheert je BIM-modellen, aangeleverd door derden en je voert onderlinge clash controles uit;
 • Je verwerkt input van andere partijen in het BIM-model en ondersteunt de projectteams bij BIM-projecten;
 • Je werkt met bouwdeelbibliotheken en voegt zelf bouwdelen toe aan de bibliotheek.

Verder houd je ontwikkelingen in het vakgebied bij zodat de toegevoegde waarde voortdurend kan worden vergroot. In de breedte van de functie kun je je goed ontwikkelen.

Wie zoeken we?

Als vakman zoek je natuurlijk een baan waarin jouw kwaliteiten tot hun recht komen. Wij zoeken iemand die onze expert wil worden en wij zorgen er graag voor dat jij dat wordt! Jouw inzet en enthousiasme maken je een prettige teamspeler, de expert waar iedereen graag mee samenwerkt. Daarbij bouw je voort op de zaken die je al in huis hebt:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Bouwkunde;
 • Je hebt ervaring of interesse als modelleur in woningbouwprojecten;
 • Je bent bij voorkeur 40 uur per week beschikbaar;
 • Je bent deskundig, punctueel en een doorzetter;
 • Je kunt je vastbijten in een uitdaging en stopt niet voordat het klopt;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Autodesk Revit en wil Revit altijd nog beter leren kennen;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de meest recente versie van Autodesk AutoCad en met clash controles in Autodesk Navisworks Manage.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan bij een ontwikkelende bouwer met projecten in regio Amsterdam, Amersfoort en Utrecht en zo’n 140 collega’s. Als jij persoonlijk en professioneel wilt groeien terwijl je leert van een aantal van de meest getalenteerde mensen in jouw vakgebied, dan ben je bij Aalberts aan het juiste adres. Wij investeren namelijk in mensen: zowel klanten als medewerkers. Salaris? Vinden wij ook belangrijk! Wij volgen de bouw CAO en kijken graag samen met jou naar een voor jou aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Deze past uiteraard bij de functie en doet recht aan jouw kwaliteiten.

 

Aan de slag!

Wie weet speel jij binnenkort een belangrijke rol binnen een van onze projecten! Nog vragen voordat je op de knop hieronder drukt? Neem dan zeker even contact op met onze collega Flory Leliefeld via werken@aalbertsbouw.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *