Junior BIM adviseur

Wat ga je doen?

Wellicht heb je gelezen dat de markt waarin wij als Arcadis opereren aan het veranderen is. Er is steeds meer vraag naar automatisering en digitale innovatie binnen de domeinen bouw en infrastructuur. Arcadis anticipeert hierop door middel van informatiemanagement.

Ons team richt zich op het managen van de informatievoorziening binnen diverse gebieden. Goede informatievoorziening betekent dat de juiste informatie op het juiste moment in de juiste vorm op de juiste plek geleverd wordt. Dit is van cruciaal belang voor effectief en efficiënt project- en procesbeheer. Vooral nu er door automatisering en digitalisering heel veel data en informatie beschikbaar komt binnen én buiten de projectcontext. Jouw actuele kennis op dit gebied is dus erg waardevol!

Wanneer wij jou verwelkomen binnen het team ben je verantwoordelijk om een Building Information Model (BIM) of Systems Engineering (SE) model te vertalen naar een werkbaar systeem gebaseerd op bestaande tooling. Dit gebeurt binnen grote multidisciplinaire (internationale) projecten voor klanten als Schiphol, ProRail, Tennet en Rijkswaterstaat. Daarnaast hebben we ook interne klanten; collega’s die onze hulp inschakelen voor verschillende vraagstukken.

Je werkzaamheden bestaan op hoofdlijnen uit:

  • procesanalyses en bepalen van informatiebehoefte;
  • configureren van applicaties;
  • ondersteunen van system engineers, BIM modelleurs en informatiemanagers;
  • koppelen van informatiestromen tussen verschillende applicaties;
  • data conversie / data analytics.

Lijkt het jou een uitdaging om aan deze diverse projecten mee te werken, en hierin verder te groeien? Dan dagen we je uit om te solliciteren!

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die goed functioneert binnen een team. Iemand die zo nu en dan zijn nek durft uit te steken en op een gedreven manier zijn of haar klanten helpt. Verder ben je bereid om veel te leren, specifiek op het gebied van Systems Engineering, Building Information Modeling en digitale informatiestromen. Daarnaast vind je het leuk om onze klanten verder te helpen op het gebied van informatiemanagement.

Jouw profiel:

  • afgeronde academische en/of hbo-opleiding, bijvoorbeeld Ruimtelijke Ordening, Geografie, Civiele techniek, Technische Bedrijfskunde, Construction Management & Engineering (CME) of Bouwkunde;
  • interesse in IT, bijvoorbeeld code, XML, SQL;
  • ervaring met Relatics en/of Altova Stylevision is een pre, geen vereiste.
  • ook ervaring met Autodesk programmatuur is welkom.

Wat bieden wij?

Onze visie is onze passie: Improving the quality of life. Deze passie, onze mensen en de samenwerking met de klant geven ons de kans om de toekomst van de wereld vorm te geven. Dag in dag uit. Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus team. De mogelijkheid om samen te werken met verschillende (technische) disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis.

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Samen met onze klanten werken we aan uitzonderlijke en duurzame projecten op basis van  onze brede marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten. Ook ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.

Binnen Arcadis is volop ruimte voor vernieuwende ideeën en we bieden goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden om jouw talent ten volste te benutten. Populaire programma’s voor jonge Arcadianen zijn Global Shapers en het Imagineers programma. Ook The Young Part, een actieve jongerenvereniging binnen Arcadis, zorgt voor een netwerk buiten jouw team of project. Lees ook de blogs van jonge Arcadianen over hun dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Raïscha O’Prinsen, Campus Recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 5073 6808 of via raischa.oprinsen@arcadis.com.  Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *