(Afstudeer)stage data analist

Wat ga je doen?

Binnen de afdeling Stedelijke gebiedsontwikkeling zijn wij opzoek naar een (afstudeer)stagiair(e) data analist. Wij vragen jouw hulp voor het opstellen van financiële begroting modellen in MS Excel en Power BI.

Arcadis realiseert zich dat door de snelle digitale ontwikkelingen steeds meer informatie vrij beschikbaar komt. Dat heeft enorme impact op onze klanten en op ons werk. We zien Digital dan ook als aanjager en facilitator voor de ontwikkeling van onze core business en van onze groei- en innovatieprioriteiten. We willen digital leader worden en hebben daarom Digital als eerste prioriteit opgenomen.

Het verder ontwikkelen van de gebruiksmogelijkheden met data vormt een van de speerpunten binnen deze beweging. Op de afdeling Stedelijke Gebiedsontwikkeling zien wij de kans om met behulp van een stagiaire de mogelijkheden van data analyse dieper te verkennen. Wij zien dat er mogelijkheden zijn om onze huidige werkmethodes niet alleen meer te automatiseren, maar ook om meer informatie te halen uit de beschikbare datasets. Dit zal het projectteam helpen om interne processen efficiënter in te richten dan wel om onze klanten sneller betere oplossingen te bieden.

Voor het project Greenpark Aalsmeer (www.greenparkaalsmeer.com)  willen we de huidige Excel-sheets van de (meerjaren) civieltechnische grondexploitatie doorontwikkelen tot een Power BI model. We willen gelijk een koppeling maken met andere financiële beheers documenten, zoals de project uitnamen(s) en uitvoeringskosten sheets. Daarnaast willen we uit het Power BI model voortgangsrapportages generen. Een belangrijk onderdeel van de voortgangsrapportage is het draaien van een kostenoverzicht van de mutaties in het model.

Om dit mogelijk te maken dienen de huidige Excel sheets te worden herschreven om te kunnen worden ingelezen in Power BI. Daarna dient het gehele Power BI model te worden ingericht. Na het opstellen van het concept model dient het model te worden gepresenteerd aan het projectteam. De feedback uit deze presentatie moet worden verwerkt, waarna we met het eindproduct gaan testdraaien. Afhankelijk van de testresultaten moet het model wellicht worden aangepast, zodat het voor meerdere soortgelijke projecten kan worden gebruikt..

Als stagiair(e) data analist breng jij een hele andere blik op de wereld, binnen een afdeling die voornamelijk bestaat uit (civiel) technische mensen. Deze mensen zijn dagelijks bezig met het uitvoeren van integrale locatie ontwikkelingsprojecten in stedelijke gebieden. Tijdens jou stage proberen wij jou mee te nemen in onze wereld, zodat je een beter beeld krijgt van informatie die jij in het model verwerkt. Om je stage tot een goed eind te brengen moet je een proactieve houding hebben. Veel informatie zal je namelijk zelf moeten ophalen. Ook het aandragen van oplossingsmogelijkheden wordt gewaardeerd.

Ben jij geïnteresseerd geraakt? Lees dan snel verder of jij voldoet aan het gevraagde profiel!

Wat vragen wij?

Wij zijn opzoek naar een derde of vierdejaars HBO/ WO student richting big data, informatiemanagement, business analytics of technische natuurkunde.

Verder heb/kan jij :

  • affiniteit met (civiele) techniek en/of locatie ontwikkeling;
  • kennis van de achtergrond van data analyse;
  • ervaring met het opzetten modellen;
  • goede kennis van MS Excel en MS Power BI;
  • goed zelfstandig kunnen werken;
  • een proactieve houding.

De voertaal voor deze stage is Nederlands. Daarnaast heb jij een goede beheersing van de Engelse taal (Engelse sprekende studenten mogen zich ook aanmelden, maar een basis beheersing van de Nederlandse taal om de bronnen te begrijpen is wel noodzakelijk).

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan snel!

Wat bieden wij?

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancy-organisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Met de toepassing van onze marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke resultaten. Onze missie daarin is: Improving quality of life. Daarbij staan duurzaamheid en inclusiviteit & diversiteit hoog in het vaandel.

Binnen de verschillende onderdelen van Arcadis bieden wij studenten een kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. Jaarlijks kiezen meer dan 150 studenten voor Arcadis. In de meeste gevallen bepalen onze projecten de globale inhoud van de stage dan wel de afstudeeropdracht. Echter de daadwerkelijke invulling van de stage c.q. het afstuderen komt in samenspraak met de student tot stand. Tijdens je stage heb je de mogelijkheid je werk flexibel in te delen, qua locaties en tijden. Daarnaast kun je collega’s leren kennen door bijvoorbeeld deel te nemen aan activiteiten van The Young Part. Goed om te weten dat Arcadis een stagevergoeding verstrekt en veel stagiairs/afstudeerders doorgroeien naar junior posities.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Rosanne Melissen, campus recruiter, via telefoonnummer 06 1125 1821 of via rosanne.melissen@arcadis.com. Solliciteren kan alleen via de sollicitatiebutton boven- of onderaan deze pagina, niet via de e-mail.

Om jouw sollicitatie goed te kunnen beoordelen ontvangen wij, in pdf, via de button “direct solliciteren” een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:
•           reden sollicitatie
•           maximale reisbereidheid
•           beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
•           taalbeheersing

Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *