Afstudeerstage ‘Een aardbevingsbestendige nieuwbouwwoning’

Wat ga je doen?

Binnen de adviesgroep Structural Design & Engineering zijn wij onder andere bezig met het aardbevingsbestendig maken van nieuwbouwwoningen. Nieuwe woningen in de omgeving van Loppersum moeten aardbevingsbestendig ontworpen worden in verband met de aardbevingsdreiging door de gaswinning. Er is echter nog niet veel ervaring opgedaan met aardbevingsbestendig ontwerpen van nieuwbouw in Nederland (Groningen). Dit komt onder andere doordat de Groningse aardbeving anders is dan de seismische bevingen in andere werelddelen en omdat deze bevingen pas recentelijk zijn ontstaan. Een onderzoek naar verschillende type woningconstructies, zoals in beton, staal en hout is daarom interessant en draagt bij aan een veiligere gebouwde omgeving in Groningen.

Arcadis zal van een gangbaar woningtype (rijtjeswoning of 2-onder-1-kap) de bouwkundige tekeningen aanleveren. Op basis van de geldende NPR9998 en internationale normen ga jij voor deze woning meerdere aardbevingsbestendige constructieve ontwerpen uitwerken en vergelijken. De vergelijking wordt gedaan op basis van de prestaties en de bouwkosten.

Optioneel kan een schaalmodel worden getest op een schudtafel. Bijvoorbeeld de Hanzehogeschool/ Building heeft de beschikking over dit apparaat.

Bij ons kom je te werken in een team van in totaal 70 medewerkers dat gekenmerkt wordt door hun enthousiasme voor mooie projecten. Door de grootte van Arcadis zijn we actief op verschillende grote projecten in Nederland. Het effect van jouw besluiten is bepalend voor het verloop van het project en zo draag je bij aan het leveren van goede resultaten. Wij waarderen de input van iedere medewerker, of je pas net start of al jaren in het vak zit. Eigen ideeën mag je daarom altijd aandragen. Arcadis heeft een open cultuur waarin vrijuit gedacht mag worden en waarin we veel aandacht hebben voor de ontwikkeling van de mensen die hier werken.

Ben jij enthousiast geraakt? Lees dan snel verder om erachter te komen of jij aan het gewenste profiel voldoet.

Wat vragen wij?

Om in aanmerking te komen voor deze meewerkstage vragen wij het volgende:

Je bent een WO of HBO student bouwkunde of civiele techniek in de richting constructief ontwerpen.

Verder:

  • ben jij in staat om problemen te analyseren, vragen te stellen en kritisch te zijn.
  • neem je initiatief en breng je een stukje creativiteit mee.
  • ben je beschikbaar vanaf februari 2019.

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Reageer dan snel!

Wat bieden wij?

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancy-organisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Met de toepassing van onze marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke resultaten. Onze missie daarin is: Improving quality of life. Daarbij staan duurzaamheid en inclusiviteit & diversiteit hoog in het vaandel.

Binnen de verschillende onderdelen van Arcadis bieden wij studenten een kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. Jaarlijks kiezen meer dan 150 studenten voor Arcadis. In de meeste gevallen bepalen onze projecten de globale inhoud van de stage dan wel de afstudeeropdracht. Echter de daadwerkelijke invulling van de stage c.q. het afstuderen komt in samenspraak met de student tot stand. Tijdens je stage heb je de mogelijkheid je werk flexibel in te delen, qua locaties en tijden. Daarnaast kun je collega’s leren kennen door bijvoorbeeld deel te nemen aan activiteiten van The Young Part. Goed om te weten dat Arcadis een stagevergoeding verstrekt en veel stagiairs/afstudeerders doorgroeien naar junior posities.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Rosanne Melissen, Campus Recruiter, via telefoonnummer +31 6 11251821of via rosanne.melissen@arcadis.com. Solliciteren kan alleen via de sollicitatiebutton boven- of onderaan deze pagina, niet via de e-mail.

Om jouw sollicitatie goed te kunnen beoordelen ontvangen wij, in pdf, via de button “direct solliciteren” een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:
•           reden sollicitatie
•           maximale reisbereidheid
•           beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
•           taalbeheersing

Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *