Junior BIM modelleur/ coördinator

Wil jij je als modelleur/ coördinator verdiepen in het BIM proces en je ontwikkelen in Revit?

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een junior BIM-modelleur en/of -coördinator met een technische achtergrond. Afhankelijk van je ervaring, kennis en persoonlijke voorkeuren word je ingezet als BIM-modelleur of BIM coördinator.

Bij de (ver-)bouw van trein- of metrostations komen veel technische disciplines kijken. Denk hierbij aan architectuur, bouwkunde, constructie, installaties en natuurlijk alle spoorse disciplines. Als BIM modelleur zal je gevraagd worden het bouwkundig en/of constructief ontwerp uit te werken en af te stemmen met de andere disciplines. Een BIM-coördinator heeft een meer discipline overstijgende rol. In sommige projecten worden deze twee rollen gecombineerd. 

We zijn voornamelijk opzoek naar iemand met passie voor het vak en die het leuk vindt complexe opgaves te tackelen. Dergelijke opgaves kunnen liggen in het ontwerp, waarbij complexe bouwfaseringen worden uitgedokterd, maar de complexiteit kan ook liggen in de communicatie tussen de verschillende softwareprogramma’s. Op de afdeling werken we met Revit, Dynamo, Navisworks, BIM360Doc’s, AutoCad, 3D Studio Max, Sketch Up en allerlei renderprogramma’s en slimme plugins. Mocht je beperkte kennis hebben van deze programma’s, laat je niet afschikken. We zoeken vooral mensen die zich echt willen vastbijten in de materie. Je wordt op de afdeling begeleid en met opleidingen kunnen we je kennisniveau snel op dikte krijgen.

Een technische achtergrond in de civiele techniek, bouwkunde of aanverwante opleiding past bij deze functie. Je hebt hiermee de juiste basis om inhoudelijk goed te kunnen communiceren met de constructeur en architect.  

We werken veel met onze wereldwijde Global Excellence Centers (GEC’s) waar delen van het ontwerp worden uitgewerkt. Goede beheersing van de Engelse taal is daarom noodzakelijk. 

Over de afdeling Stations & Architectuur (S&A):
Binnen de afdeling S&A bundelen we de kennis en ervaring van de nieuwbouw en verbouw van trein- en metrostations binnen Arcadis. Het is een multidisciplinaire afdeling waarin architecten, constructeurs, bouwkundig en civieltechnische ontwerpers werken. Daarnaast werken er binnen de afdeling van circa 45 personen projectmanagers, projectbeheersers, contractspecialisten en systems engineers. Een divers en hecht team met als uitvalsbasis kantoor Amersfoort. 

We hebben een uitgebreid portfolio aan grotere en kleinere nationale- en internationale projecten. Momenteel werken we onder meer aan de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Tilburg, Nijmegen, Driebergen Zeist en Zoetermeer Lansingerland. Daarnaast zijn we verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de stations Rotterdam Centraal, Eindhoven en Zwolle. 

Internationaal maken we momenteel een eerste ontwerp voor de verbouwing van een hoge-snelheidstreinstation in San José, California. Ook hebben we gewerkt aan de nieuwe metrolijn in London (CrossRail 2) en de nieuwe metro in Doha (Gold-line). 
Kijk op https://www.arcadis.com/nl/nederland/onze-perspectieven/architectuur/ voor ons (architectonisch) portfolio. 

Wat vragen wij?

Om voor deze startersfunctie in aanmerking te komen vragen wij het volgende:

  • een afgeronde mbo of hbo opleiding civiele techniek, bouwkunde of een aanverwante studie;
  • ervaring met Revit is een pre;
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en Engelse taal (mondeling en schriftelijk).

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Wat bieden wij?

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. ‘Improving quality of life’ is wat ons verbindt en inspireert. Onze mensen kijken vanuit verschillende perspectieven, bouwen duurzame relaties op en geven de toekomst vorm. Samen gaan wij de uitdaging aan om onze wereld te verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan een unieke Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

Onze cultuur geeft jou de kans om je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitzonderlijke enduurzame projecten. Denk hierbij aan digitaal ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten in de gebouwde en natuurlijke omgeving. Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus en gedreven team. Ook heb je de mogelijkheid om samen te werken met verschillende disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis. Daarnaast ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit

Binnen Arcadis is volop ruimte voor innovatieve ideeën en we bieden goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden om jouw talent ten volste te benutten. Populaire programma’s voor jonge Arcadianen zijn Global Shapers en het Imagineers programma. Ook The Young Part, een actieve jongerenvereniging binnen Arcadis, zorgt voor een netwerk buiten jouw team of project. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden, zoals 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaat afhankelijke winstuitkering.

Heb je vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rosanne Melissen, campus recruiter, via telefoonnummer 06 1125 1821 of via rosanne.melissen@arcadis.com. Wij ontvangen graag in pdf jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *