Junior ontwerper baan en spoor

Ben je recent afgestudeerd en wil je je breed ontwikkelen in de railbranche? Solliciteer dan op deze startersfunctie!

Wat ga je doen?

Binnen de adviesgroep Wegen en Railontwerp houden we ons bezig met het realiseren van (internationale) infraprojecten. De projecten lopen vanaf de vroege planfase tot aan de uitvoering. Dit maakt de werkzaamheden erg divers! We werken actief aan schetsontwerpen en uitvoeringsontwerpen, maar ook aan vraagspecificaties voor geïntegreerde contracten. Ook besteden we veel aandacht aan processen en ontwikkelingen zoals Systems Engineering, Building Information Modelling (BIM) en andere digitale ontwikkelingen. Wij zoeken iemand die zich wil ontwikkelen op deze aspecten en wil meedenken bij de uitdagingen van deze tijd. We hebben jouw “out-of-the-box” gedachtegang nodig!

Je begint als junior ontwerper spoor onder de begeleiding van een ervaren ontwerper. Hierbij gebruiken we diverse softwarepakketten zoals Civil 3D, Autocad, MX of Novapoint. Het betreft voornamelijk projecten op het gebied van rail, maar ook andere infrastructuurprojecten komen aan bod. Daar waar nodig stem je jouw ontwerp af met de andere ontwerpers in Nederland en onze internationale collega’s. De klanten van de adviesgroep zijn Rijkswaterstaat, ProRail, lightrailbedrijven, provincies, gemeenten en aannemers.

Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit:

  • Maken van ontwerpen;
  • Maken van opname rapportages (buiten);
  • Opstellen van contractdocumenten voor diverse contractvormen;
  • Afstemmen van het ontwerp met andere disciplines.

Jouw uitdaging wordt om de klantvraag goed te vertalen naar een oplossing. Wat is de vraag achter de vraag die de klant stelt? Hoe pak je het ontwerp op en hoe ga je zorgen voor de integraliteit van het ontwerp? Je werkt hierbij veel samen met nationale en internationale collega’s.

Deze startersfunctie bied je veel kansen om door te groeien naar de diverse rollen die wij binnen de projecten hanteren. Wij geven je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en dat te doen waar je goed in bent. Een training of cursus volgen behoort altijd tot de mogelijkheden. Naast persoonlijke ontwikkeling bieden wij ook ruimte om bij te dragen aan diverse thema’s als duurzaamheid, globalisering en digital.

Wat vragen wij?

Je hebt een opleiding op HBO/WO-niveau in de civiele techniek. Je werkt graag in teamverband en je bezit goede communicatievaardigheden.

Ervaring met ontwerpsoftware zoals CAD, Civil3D of Novapoints is een pre.

Tenslotte vragen we uitstekende beheersing van de Nederlandse als ook goede beheersing van de Engelse taal (mondeling en schriftelijk).

Graag lezen wij in je motivatiebrief over jouw affiniteit met spoor en rail.

Wat bieden wij?

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. ‘Improving quality of life’ is wat ons verbindt en inspireert. Onze mensen kijken vanuit verschillende perspectieven, bouwen duurzame relaties op en geven de toekomst vorm. Samen gaan wij de uitdaging aan om onze wereld te verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan een unieke Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

Onze cultuur geeft jou de kans om je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitzonderlijke en duurzame projecten. Denk hierbij aan digitaal ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten in de gebouwde en natuurlijke omgeving. Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus en gedreven team. Ook heb je de mogelijkheid om samen te werken met verschillende disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis. Daarnaast ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.

Binnen Arcadis is volop ruimte voor innovatieve ideeën en we bieden goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden om jouw talent ten volste te benutten. Populaire programma’s voor jonge Arcadianen zijn Global Shapers en het Imagineers programma. Ook The Young Part, een actieve jongerenvereniging binnen Arcadis, zorgt voor een netwerk buiten jouw team of project. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden, zoals 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaat afhankelijke winstuitkering.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Raïscha O’Prinsen, Campus Recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 5073 6808 of via raischa.oprinsen@arcadis.com.  Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *