Meewerkstage ontwerpen van wegen of het spoor

Ben jij de enthousiaste student met affiniteit voor infrastructuur die het ontwerp vak wil leren?

Wat ga je doen?

De adviesgroep weg en rail maakt civiele ontwerpen van de wegen en het spoor. Wij zorgen ervoor dat de sporen en wegen juist geplaatst en aangesloten worden. Zo kunnen de gewenste snelheden behaald worden én de comforteisen van de reizigers worden gehaald. We doen dit niet alleen. Samen met andere disciplines komen we tot een volledig weg-of spoorontwerp.

We werken voor diverse klanten in Nederland (Rjikswaterstaat, ProRail en de regionale weg-, tram- en metrobeheerders), maar ook voor buitenlandse opdrachtgevers en spoorbeheerders. We hebben goede connecties met klanten en collega’s uit Engeland, Australië, België en het Midden-Oosten. Ook helpen we aannemers met het uitwerken van een voorontwerp naar een definitief ontwerp.
Naast de harde techniek is er ook veel aandacht voor de processen. Daarin komen projectmanagement, tijdmanagement en risicomanagement uiteraard aan bod.

De laatste jaren hebben we aan vele toonaangevende projecten mogen meewerken zoals:

Wij zijn continu bezig om ons ontwerpproces te verbeteren. We werken steeds meer met BIM (Bouwwerk Informatie Model) & System Engineering (SE) en willen dit verder uitwerken in ons ontwerpproces. Daar kunnen we jouw hulp voor gebruiken! Ben jij die enthousiaste student die wij zoeken?

Wat vragen wij?

Wij zijn per september op zoek naar een enthousiaste student die zorgvuldig werkt. Je vindt het leuk om na te denken over ontwikkelingen in het ontwerpproces en daar een actieve bijdrage aan te leveren. Uiteraard nemen we jou mee in het hele ontwerpproces. Zo leer je de kneepjes van het vak!

Jouw profiel:

  • Je zit in het tweede of derde jaar van je hbo-opleiding richting civiele techniek of aanverwant;
  • Heldere communicatie in woord en geschrift zowel Nederlands als Engels;
  • Je houdt van samenwerken en durft te vertellen wat je van dingen vindt;
  • Kennis van de ontwerpprogramma’s AutoCad, Civil 3D en/of novapoint is een pre.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je een erg leuke uitdaging om binnen een internationaal bedrijf ervaring op te doen? Solliciteer dan snel om in aanmerking te komen voor deze stage. We lezen graag jouw voorkeur voor het ontwerpen van spoor óf wegen in jouw motivatiebrief.

Wat bieden wij?

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Improving quality of life” is wat ons verbindt en inspireert. Onze mensen kijken vanuit verschillende perspectieven, bouwen duurzame relaties op en geven de toekomst vorm. Samen gaan wij de uitdaging aan om onze wereld te verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan een unieke Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid. Daarnaast ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.
Binnen Arcadis bieden wij jou een kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht.

In de meeste gevallen bepalen onze projecten de globale inhoud van jouw stage dan wel afstudeeropdracht. De daadwerkelijke invulling van de stage komt in samenspraak met jou tot stand. Tijdens je stage heb je de mogelijkheid je werk flexibel in te delen qua locaties en tijden. Daarnaast kun je collega’s leren kennen door bijvoorbeeld deel te nemen aan activiteiten van The Young Part. Ook groeien veel stagiairs/afstudeerders door naar een junior positie, en geven we jou een stagevergoeding. 

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Raïscha O’Prinsen, Campus Recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 5073 6808 of via raischa.oprinsen@arcadis.com. Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *