Junior specialist railstudies & treinbeveiliging

Wat ga je doen?

Zo zou je dag eruit kunnen zien!
De spanning stijgt… Nog een half uur en dan moet de eerste trein vertrekken. Samen met je collega’s heb je de laatste testen bijna afgerond. Je bent betrokken geweest bij de hele planstudiefase en toch is de praktijk weerbarstig…
Geslaagd! De test is afgerond de systemen en het spoor zijn op tijd in dienst. De hele projectorganisatie heeft een topprestatie geleverd om de grote infra wijziging met succes door te voeren. Het team kijkt met trots naar de eerste trein die vlekkeloos en storingsvrij kan vertrekken. De kers op de taart na een lange voorbereiding van ontwerp tot realisatie in samenwerking met de klant, aannemers en nog vele andere partijen.

Wat je doet
Als junior specialist is jouw werk erop gericht om problemen op te lossen binnen de railinfrastructuur en spoorbeveiligingsinstallaties. In je dagelijkse werk word je uitgedaagd om duurzame en economisch voordelige oplossingen te ontwerpen. Je onderzoekt de gebruiksmogelijkheden van toekomstige situaties werkt voorkeursvarianten tot in detail uit. De te onderzoeken wijzigingen kunnen klein zijn, bijvoorbeeld toevoegen van een wissel of verplaatsing van een sein, of zeer groot, zoals het simuleren van rij- en opvolgtijden door middel van verschillende software. Je deelt de uitkomsten van jouw werk met collega’s of opdrachtgevers.

Binnen de projecten krijg je te maken met de nieuwste ontwikkelingen in de railsector, bijvoorbeeld de aanleg van het nieuwe beveiligingssysteem ERTMS, het gebruik van BIM (Bouwwerk Informatie Model) en SE (Systems Engineering). Jouw werkzaamheden zijn vooral gericht op het Nederlandse spoorwegennet, maar projecten in het buitenland behoren zeker tot de mogelijkheden.
 
Je komt terecht in een team met veel diversiteit aan expertises. In onze groep kun jij jezelf breed ontwikkelen afhankelijk van waar je interesse ligt. Wil je weten hoe het is om als junior specialist in ons team te werken? Lees dan de blogs van Quin Lee Ali Hoesein.
 
Voorbeelden van projecten waaraan wij gewerkt hebben en werkzaam zijn:

 • Ombouw van emplacementen zoals Leiden, Groningen, Driebergen-Zeist, Geldermalsen en Delft.
 • Programma Vervangen Treinbeveiliging op diverse loctaties en trajecten.
 • Programma Hoogfrequent Spoor op diverse locaties en trajecten waaronder Rijswijk en Delft.
 • Diverse raamovereenkomsten met klanten betreffende studies, onderzoeken en engineering van spooromgevingen zoals bijvoorbeeld Amersfoort en Tilburg.
 • ERTMS-aanpassing Zevenaar en Kijfhoek.

Denk jij te passen binnen dit functieprofiel, dan is ons team benieuwd waar jouw ambities liggen!

Wat vragen wij?

De teams railstudies en treinbeveilging zijn beiden op zoek naar starters die houden van puzzelen en die accuraat en gefocust kunnen werken.
Omdat het echt learning-on-the-job functies zijn kan elke gemotiveerde student met een afgeronde hbo/wo technische/bèta opleiding solliciteren.

 • Je hebt interesse in de spoorwereld en/of de wereld van Arcadis
 • Je hebt affiniteit met ICT-tools en/of programmeren.
 • Je bent proactief, initiatief nemend en zelfstandig.
 • Je bent niet alleen technisch gericht, maar vooral ook vaardig met soft skills.
 • Je hebt uitstekende beheersing van de Engelse taal (mondeling en schriftelijk).
 • Een afgeronder minor Railtechniek is een pre.

We dagen je uit te solliciteren!

Wat bieden wij?

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. ‘Improving quality of life’ is wat ons verbindt en inspireert. Onze mensen kijken vanuit verschillende perspectieven, bouwen duurzame relaties op en geven de toekomst vorm. Samen gaan wij de uitdaging aan om onze wereld te verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan een unieke Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

Onze cultuur geeft jou de kans om je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitzonderlijke en duurzame projecten. Denk hierbij aan digitaal ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten in de gebouwde en natuurlijke omgeving. Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus en gedreven team. Ook heb je de mogelijkheid om samen te werken met verschillende disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis. Daarnaast ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.

Binnen Arcadis is volop ruimte voor innovatieve ideeën en we bieden goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden om jouw talent ten volste te benutten. Populaire programma’s voor jonge Arcadianen zijn Global Shapers en het Imagineers programma. Ook The Young Part, een actieve jongerenvereniging binnen Arcadis, zorgt voor een netwerk buiten jouw team of project. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden, zoals 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaat afhankelijke winstuitkering.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Emilie Dogterom, via telefoonnummer 06 2920 7527 of via emilie.dogterom@arcadis.com. Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *