De U.T.V. is een vereniging voor en door studenten. Zonder de studenten kan de vereniging niet draaiende gehouden worden. Naast het bestuur van de vereniging bestaan er ook dertien commissies die verschillende taken op zich nemen. Onderstaand kan je zien welke commissies dit zijn en wat de globale taken van deze commissies zijn.

Ben jij nou geïnteresseerd geraakt in één of meerdere commissies, neem dan contact op met het bestuur.

Als Archief-cie ben je verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van het archief der U.T.V.. Hier wordt al historisch materiaal van de U.T.V. bewaard, o.a. een bestuursfoto uit 1913, een betonnen plakkaat van de BetonKanoRace en nog veel meer! Als je iet wil leren over de historie van de vereniging, dan is de Archief-cie iets voor jou!

De Archief-Cie bestaat op dit moment uit:

Rieneke StamLaura van den Berg
Ouassim BelkadiMaarten Penard
Veronique Bongaertz 

Tijdens de lustrumjaren wordt er altijd een extra cadeautje gemaakt voor de leden van de U.T.V.: een almanak met een korte geschiedenis van de U.T.V. en meer stukjes over van alles en nogwat. Dit vereist veel tijd, daarom werkt de Almanak-cie vaak redelijk parallel aan de Lustrum-cie.  Wil je iets leren over de vereniging en heb je geen problemen met het schrijven van stukjes over van alles en nog wat? Schrijf je dan in voor de Almanak-cie!

De Almanak-cie bestaat op dit moment uit:

Rieneke StamArjen Blok
Wouter SlobMark Brouwer
Amy MiddelkoopCami Tak
Marciano MasciniJord Krasselt

De U.T.V. had voorheen een eigen café, het U.T.V.-café. Hier werd regelmatig tot s’avonds laat diep in het glaasje gekeken, maar die biertjes tapten natuurlijk zichzelf niet! Hier hadden we de bar-Cie voor: moedige vrijwilligers die vele honderden drankjes uitschonken iedere avond, de bierfusten verwisselden en zo nu en dan zelfs een colaatje verkochten.

Tegenwoordig is de U.T.V. mede-eigenaar van Science café ‘Het proeflokaal’. De traditie gaat hier echter niet verloren. De Bar-Cie zal niet op houden te bestaan. In Het proeflokaal zullen de komende jaren nog vele biertjes getapt worden. De U.T.V. heeft zelfs haar eigen avond in het proeflokaal. De dinsdagavond zal volledig in het teken staan van de vereniging. Hapjes en drankjes en barpersoneel van de eigen vereniging.

De Bar-Cie van dit collegejaar bestaat uit:

Floor ZandstraArjen Blok
Jelle WentingJeroen Boog
Lars KooijmanMachteld Menkveld
Marciano MasciniMark Brouwer
Mitchell StoopNiels Kuiper
Cami TakTimo Walraven
Wouter SlobGijs de With
Pien de MaatElza Milacic
Kevin MenkeJoris Verheul
Jeffrey de BoerLynke Hemstra
Rens Meijs 

De DJ-Cie is een geweldige commissie waarin jonge, getalenteerde Dj’s een podium krijgen om hun kunsten te vertonen. Ook is er in deze commissie plek voor mensen die alles van licht- en geluidsapparatuur weten. De ervaring van onze Dj’s spreidt zich van setjes op Soundcloud of draaien in kroegen en op kleine feestjes tot heuse (heuse weg of laten?) festivals en grote clubs. Hun muziekscala is breed, en gaat van top2000 en Hollandse (feest)muziek tot de elektronische stijlen zoals hardstyle, house en techno. De U.T.V. zet zijn Dj’s in op eigen feestjes, (leden)borrels en andere evenementen. Tevens worden onze Dj’s af en toe ingezet op feesten van bevriende verenigingen en vica versa. Als facilitering voor onze Dj’s beschikt de U.T.V. over een tiental boxen, meerdere draaitafels, de benodigde software en groot aantal andere licht- en geluidsapparatuur.

De DJ-Cie bestaat op dit moment uit:

Colin DrinkwaardEline van der Wilt
Jord KrasseltMike van Meurs
Renier BlumensteinTom Kalkman
Ouassim BelkadiYannick Hurks
Olaf Krol 

Naast alle opdrachten en tentamens is iedere student wel eens toe aan een feestje. Dit is waar de feestcommissie voor staat: het organiseren van feesten. En die komen er natuurlijk niet vanzelf! Er wordt juist veel tijd gestoken in het zoeken naar een juiste locatie, een thema, aankleding, etc. zodat er een perfect feest neergezet kan worden! Doordat de Feest-cie ieder feest zo geweldig begeleid worden er al vele jaren memorabele feestjes in Club BASIS, de Poema, de Woolloomooloo e.a. neergezet! Taken van de commissie:

  • Het organiseren van 2 ‘normale’ feesten: een openingsfeest en een februarifeest.
  • Het organiseren van 3 grote activiteiten: een kerstdiner, een gala en een eindfeest.

Om de organisatie van deze feesten zo soepel mogelijk te laten verlopen, worden er meestal een aantal vaste taken binnen de commissie verdeeld. In het verleden werd daarom de feestcommissie in 2 teams opgedeeld: de Gala/EindKern en de ‘gewone’ Feestkern. Tegenwoordig is er slechts één team, bestaande uit de gehele Feest-cie. Hierbinnen kennen we een Voorzitter en een Penningmeester, maar verder wordt iedereen van de Feest-cie uitgenodigd zoveel mogelijk contact te zoeken andere verenigingen en feestlocaties, zodat de ideale locatie kan worden gekozen voor de perfecte knalfuif! Ben jij een echt feestbeest? Wil jij komend jaar het grootste, meest gekke feest neerzetten dat heel Utrecht ooit heeft gezien? Dat is de Feest-cie dé commissie voor jou! De Feest-cie bestaat op dit moment uit:

Olaf KrolFloor van Hecke
Jeffrey de BoerLouise Blom
Marijn Dijkmans van GunstMark Brouwer
Mitchell Stoop 

De FUN-commissie is een ‘girls only’ commissie die de leukste activiteiten van de vereniging organiseert! De activiteiten lopen uiteen van een grachtentocht door de Utrechtse grachten tot een ware bierestafette waar menig vereniging op af komt. Onder het mom van ‘niets moet en alles mag’ organiseren wij ieder jaar een aantal activiteiten die voor iedereen leuk zijn.

Dus ben jij een chick die actief wilt worden bij de U.T.V. en het leuk vind om verschillende evenementen te organiseren samen met een groep leuke dames? Schrijf je dan nu in en wie weet zit jij volgend jaar in ons FUN-team!

De Fun-Cie bestaat op dit moment uit:

Lynke HemstraMette jaspers
Marijn Dijkmans van GunstCami Tak
Lisa de WinterFloor van Hecke
Sofie van Leeuwen Kirsten Veldhuizen
Luuk van de Gevel 

De kern (intro-cie) is een 5-koppig bestuursorgaan die het introductiekamp van de Utrecht Technische Vereniging verzorgd. Samen met nog een 30-tal kampleiders staan zij ieder jaar klaar om alle eerstejaars te ontvangen en kennis te laten maken met de vereniging en het studentenleven in Utrecht. De kern bestaat uit de volgende functies; voorzitter, secretaris intern, secretaris extern, secretaris logistiek en een penningmeester. Deze 5 mensen zorgen er onder andere voor dat de commissies worden verdeeld, het draaiboek wordt verzorgd en is eindverantwoordelijk voor het gehele kamp.

Een onwijs leuke ervaring als je het leiderschap in je hebt en je hart sneller begint te kloppen van dingen organiseren samen met vier hele goede vrienden.

Je bent kern voor 2 jaar en ieder jaar wisselt er één deel (2 om 3), dit om de kennis binnen de organisatie te houden en het tweede jaar met meer ervaring het kamp te regelen. Voor de kern wordt je geselecteerd door jouw voorgangers. Dus lijkt het je wat om samen met een aantal vrienden de verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat er gebeurd rondom het introductiekamp? Laat dan vooral tijdens de vergaderingen, voorbereidingen én het kamp zelf zien dat jij het in je hebt en wie weet wordt je gevraagd om mee te draaien!

De Intro-Cie bestaat op dit moment uit:

Colin Drinkwaard
Katja Gerritsen 
Veerle Reij 
Sietske Schalkwijk
Jord Krasselt

De Kasco-Cie controleert de penningmeester op zijn handelen. Op het moment dat de Kasco-Cie fouten of fraude constateert in de boekhouding zijn zij bij machte om in te grijpen. Omdat de financiën een officiële en serieuze zaak zijn kan men niet zomaar lid worden van de Kasco-Cie. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de september ALV presenteren. Vervolgens stemmen de aanwezigen tijdens de ALV over de benoeming van eenieder die zich verkiesbaar heeft gesteld. Kennis van boekhouding is een vereiste.

De Kasco-Cie bestaat op dit moment uit:

Wouter SlobRieneke Stam
Laura van den BergJeroen Versteeg
Amy Middelkoop 

Iedere 5 jaar geeft de U.T.V. haar lustrumjaar, waar de vereniging groots uitpakt. Tijdens deze lustrumjaren organiseert de U.T.V. verschillende activiteiten om dit groots te vieren, wat traditioneel eindigt met de verjaardag van de U.T.V.. Dit vereist natuurlijk veel planning, daarom begint de Lustrum-cie vaak al 3 jaar vóór het lustrum met de organisatie! Gelukkig hoeven de leden van de Lustrum-cie niet die volle 3 jaar er aan te werken: vaak zitten leden er slechts 1 jaar in, met een aantal die voor overlap zorgen.

De Lustrum-Cie bestaat momenteel uit:

Lynn DijckmeesterLuuk van de Gevel
Casper BergenhenegouwenOlaf Krol
Norine el GhaziCami Tak
Theo van den Broek 

Er worden door de commissies van de U.T.V. veel prachtige evenementen georganiseerd, maar als je ze niet goed promoot, komt er natuurlijk niemand! Hier helpt de Promo-cie de andere commissies uit de brand. Wij maken met de promotie commissie onder andere wekelijkse nieuwsbrieven, posters voor evenementen en ondersteunen de vereniging bij het vullen van de social media kanalen. De promotiecommissie zal in het komende jaar veel samenwerken met de media-cie en een grote rol gaan spelen in de professionalisering van de vereniging.

De Promo-cie bestaat op dit moment uit:

Louise BlomFloor Zandstra
Oscar den UijlDaan Verschoor
Evy SpaansLisa de Winter
Machteld Menkveld Luuk van de Gevel

De Media-cie zorgt ervoor dat alle legendarische evenementen van de U.T.V. vastgelegd worden. Dit betekent dat er een aantal uur gefotografeerd en gefilmd wordt op evenementen door jullie. Hierbij komt ook het maken van promotiefilmpjes en aftermovies voor op de Instagram. De Media-cie vult het archief met schittermagische beelden maar ook vooral met momenten waar we in de komende jaren mee kunnen pronken als vereniging. Zowel op formele als informele activiteiten zullen jullie ingezet worden!

De Media-Cie bestaat op dit moment uit:

Lynn DijckmeesterMachteld Menkveld
Oscar den UijlRieneke Stam
David HarmsenMerel Koning

Wat doet de Organisa-cie? De Organisatie Commissie helpt de U.T.V. leden door te verdiepen, verbreden, verbinden en te ondersteunen. Dit doet de commissie door het organiseren van kroegcolleges en (buitenland)excursies, het aanbieden van boeken met korting en door de leden op de hoogte te houden van verschillende beurzen en congressen in het land. Tenslotte probeert de Organisa-cie de studenten te helpen met het vinden van een stageplek en het aanbieden van bijlessen en samenvattingen. Zelf voor een plaatsing in het werkveld kan je hulp vragen bij de Organisa-cie!

Naast de standaard taken als voorzitter en notulist, hebben we binnen de commissie verschillende functies die elk hun eigen verantwoordelijkheid hebben over de verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld de verantwoordelijke voor de kroegcolleges of de verantwoordelijke voor de Buitenland excursie. Om continuïteit te behouden hebben de commissieleden een zittingstermijn van 2 jaar, waar bij voorkeur 2e en 3e jaar studenten lid van zijn, die al eerder in een commissie hebben gezeten. Wil je graag de studie gerelateerde kant van de U.T.V. uitbreiden, heb je contacten of wil je contacten vinden in het werkveld? Dan is de Organisa-cie de commissie voor jou!

De Organisa-Cie bestaat momenteel uit:

Wouter SlobFloor Zandstra
Daniel HuismanMachteld Menkveld
Niels KuiperJeroen Boog
Veronique Bongaertz 

De sportcommissie is de commissie die de grootste activiteiten organiseert binnen de U.T.V Door velen worden deze activiteiten ook als de leukste ervaren. Hieronder vallen de wintersport, batavierenrace en het zeilweekend. Ook is er de mogelijkheid om zelf een activiteit te verzinnen en te organiseren. Om dit in goede banen te lijden zijn er verschillende functies. Zoals in iedere commissie is er een vaste rolverdeling van voorzitter, notulist en verantwoordelijke. De voorzitter en notulist worden tijdens de eerste vergadering gekozen. De verantwoordelijke is een persoon vanuit het bestuur die graag verantwoordelijk wilde zijn voor de sportcommissie.

Voor de organisatie van deze grote activiteiten zijn gemotiveerde commissieleden nodig die zich buiten schooltijd hiervoor willen inzetten. Er word maandelijks vergadert zodat iedereen goed op de hoogte is van de vorderingen die zijn gemaakt. Je leert hierbij om activiteiten te plannen en taken te verdelen. Ook leer je om grote activiteiten te organiseren.

De Sport-Cie bestaat op dit moment uit:

Sofie van Leeuwen Claire Van Limburg Stirum
Joris VerheulLotte Jansen
Marciano MasciniRay Kessel
Sven KuipersMitchell Stoop
Victor PijlLisa Bruintjes
Bibi BronswijkWard Edelenbosch 

De Technolo-Cie is verantwoordelijk voor het beheer,  onderhoud en verwerking van al het materiaal en materieel der U.T.V. Ben je technisch aangelegd of hou je van klussen, dan is de Technolo-Cie een perfecte commissie voor jou! Jaarlijks zijn er wel onderhoudswerkzaamheden die gedaan moeten worden aan de bar, de caravan of andere dingen. De Technolo-Cie heeft voor de opslag van alle spullen haar eigen Tech-hok dat vol staat met gereedschap, audio- licht- en IT-apparatuur en materialen. Tevens organiseert en faciliteert de Technolo-Cie het bouwen van (drijvende!) betonnen kano’s zodat de U.T.V. mee kan doen aan de jaarlijkse betonkanorace.  Hierbij strijden teams uit heel Nederland en zelfs een aantal uit het buitenland in verschillende competities om de prijzen.

De Technolo-Cie bestaat op dit moment uit:

Mathijs van Westreenen Martijn Sterk
Niels KuiperOscar den Uijl
Ray KesselZoë Ruijtenberg
Stephan BormansMark Brouwer
Merel Koning