Lynx

De U.T.V. kende in de tijd voor dit Dispuut twee andere disputen. Echter vielen hier veel personen buiten de boot. Hierdoor was er ruimte voor het oprichten van een nieuw dispuut, het Dispuut LYNX.
Met 14 personen is hard gewerkt aan de oprichting van het Dispuut LYNX. Het harde werken is op 11 december 2010 beloond met het inaugureren van Dispuut LYNX. Een mooi dispuut is bij de U.T.V. ontstaan!

Het Dispuut LYNX is gestart met de gedachte de door de jaren heen opgedane kennis te bewaren voor haar leden en de U.T.V. Door dicht bij de U.T.V. te staan wordt getracht de disputen betrokken te houden bij de U.T.V. Door het betrokken houden van de afgestudeerde leden wordt ook een brede basis gelegd voor hulp aan de vereniging wanneer dit nodig mocht zijn. Door de gezelligheidsactiviteiten die dit dispuut ontplooit zal de hechte band tussen de U.T.V. en de leden van het Dispuut sterk staan als een huis.

Dispuut LYNX kent verschillende commissies om de verschillende activiteiten te organiseren en in goede banen te leiden. Zo bestaat er de Chill-cie, Stedentrip-cie, Propaganda-cie en de Inaugura-cie
​​​​​​​

De Chill-cie, de naam zegt het zelf al, zorgt voor het chillen binnen het Dispuut. Hierbij wordt er gedacht aan feestjes, de borrels en overige leuke kleinere activiteiten (activiteiten die een middag/avond duren) te organiseren.

Dispuut-Lynx.jpg

Stedentrip-cie
Vanuit de leden van Dispuut LYNX kwam het geniale idee naar voren om elk jaar een tripje te maken naar een leuke stad in Nederland of Europa. Het Dispuut gaat een weekendje weg naar een stad waar je uiteraard veel stapgelegenheden hebt, betaalbaar is en er waar overdag ook veel te beleven valt. Kortom ’s avonds de stad onveilig maken en overdag toch nog wat cultuur opsnuiven of andere leuke activiteiten ondernemen. Deze leuke commissie gaat deze geweldige trip jaarlijks organiseren.

Propaganda-cie
Deze commissie houdt zich bezig met alle promotionele middelen die het Dispuut LYNX tot haar beschikking heeft. Hier vallen o.a. het schrijven van stukjes voor de website, het maken van posters en de kleding voor de leden onder. Natuurlijk is er ook ruimte om met nieuwe, verfrissende ideeën te komen. De propaganda-cie is bij verre de leukste commissie. Waarbij thema’s als inspraak en democratische besluitsvorming geen enkele rol van betekenis vormt.

Inaugura-cie
Elk jaar inaugureren drie á zeven leden van de U.T.V. bij het Dispuut LYNX. Voor dit proces is de inauguratiecommissie opgericht. Volgens de statuten kan iedereen binnen de U.T.V. voorgedragen worden als aspirant-lid door minimaal drie leden van Dispuut LYNX. Het is vervolgens de taak van de inauguratiecommissie om een aspirantendag en aspirantenborrel te organiseren. Tevens communiceert de inauguratiecommissie tussen het dispuut en de aspirant-leden.
De aspirantendag staat in het teken staan van elkaar leren kennen, gezelligheid, een beetje ontgroening en uiteraard bier drinken. De invulling van aspirantendag is alleen bekend voor de leden van het dispuut en verder voor iedereen buiten het dispuut geheim.
Wil je lid worden, meld je dan aan bij het bestuur. Voor meer informatie over de inauguratie, activiteiten en contact kan je kijken op www.DispuutLYNX.nl.