Over Utrechtse Technische Vereniging

alle.jpg

De letters U.T.V. staan voor Utrechtse Technische Vereniging. De U.T.V. is op 20 juni 1913 opgericht door studenten die op dat moment studeerden aan de MTS te Utrecht. In de loop van de jaren is er in het onderwijssysteem veel veranderd en werd de MTS, via onder andere de HTS, de tegenwoordige Hogeschool Utrecht. De vereniging is van oudsher een bouwkundige vereniging wat zich in de loop der jaren heeft uitgespreid naar de richting gebouwde omgeving, die tot op heden bestond uit de opleidingen Bouwkunde, Civiele Techniek, Ruimtelijke Ordening en Planologie, Geodesie, Bouwtechnische Bedrijfskunde en Milieukunde. Tegenwoordig zijn deze opleidingen gefuseerd tot de bachelor of built environment. Studenten van al deze opleidingen zijn welkom binnen onze vereniging. De vereniging telt nu rond de 600 leden. Wil je meer lezen over de historie van de vereniging ga dan snel naar het kopje Historie.

De Utrechtse Technische Vereniging is de vereniging voor studenten van de opleiding Built Environment! De U.T.V. is een mix van gezelligheid en studie. Dit zie je goed terug in de vele activiteiten die de U.T.V. organiseert, zoals een introductiekamp, wintersport, zeilweekend, gala, feestjes, borrels, excursies en de boekenverkoop.
Het studentenleven is natuurlijk de mooiste tijd van je leven en daar willen wij als U.T.V. ons steentje aan bijdragen, daarom heb je als lid van de U.T.V. geen verplichtingen ten opzichte van de vereniging, want wij weten ook dat er hard moet worden gestudeerd voor de prestatiebeurs. Het credo van de U.T.V. is dan ook al jaren: ‘alles mag en niets moet!’

De activiteiten worden georganiseerd door de commissies van de U.T.V. In deze commissies zitten mensen die zich extra willen inzetten voor de U.T.V en niet alleen maar activiteiten willen meemaken maar ze ook willen organiseren. Deze actieve leden zijn erg belangrijk voor de vereniging, zonder hen geen activiteiten. Als bedankje dat ze zich inzetten voor de vereniging worden er speciale activiteiten voor hen georganiseerd. Ook kent de vereniging jaarclubs en volgens het credo: ‘niets moet, alles mag', kun je een jaarclub oprichten met mensen van jou jaar waar je zelf bepaalt wat jullie doen, voor de jaarclubs worden jaarlijks activiteiten georganiseerd. Verder kun je voor feesten afspreken en bijvoorbeeld uit eten gaan met zijn allen.
De U.T.V. kent 3 disputen. Een dispuut is een groep mensen van verschillende studiejaren die bij de U.T.V. zitten. Het dispuut organiseert zelf ook activiteiten en feesten voor de leden van het dispuut. Bij een dispuut zitten ook mensen die al afgestudeerd zijn. Deze mensen kunnen je helpen bij je studie.

Introductiekamp

Elk jaar organiseert de U.T.V. in samenwerking met de HU Instituut Gebouwde Omgeving een introductiekamp. Het doel van dit introductiekamp is dat je voordat je opleiding begint je klasgenoten en medestudenten beter leert kennen. Omdat dit kamp door oudere jaarsstudenten en docenten wordt georganiseerd leer je hen ook kennen, waarvan je bij de rest van je opleiding profijt kunt hebben. Gedurende vijf kampdagen wordt een gevarieerd programma aangeboden dat deels is toegespitst op de studie, die je straks gaat volgen en waarbij gezelligheid centraal staat. Dit kamp vindt plaats in augustus tussen de UIT-week en de eerste week van je opleiding. Als je meegaat met dit introductiekamp en lid wordt, betaal je maar €10,- lidmaatschap voor het eerste jaar in plaats van €25,-. Als je jezelf inschrijft bij de opleiding Build Environment krijg je automatisch een brief over dit introductiekamp thuis gestuurd. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd mailen naar introkern@gmail.com

Het Proeflokaal

Sinds de verhuizing naar het Utrecht Science Park is de U.T.V. medeoprichter van café Het proeflokaal. Het café is de ‘place to be’ voor zowel leden als niet-leden. Elke werkdag is het café open voor studenten en docenten van de Hogeschool van Utrecht. Regelmatig is dit het vertrekpunt naar feesten en activiteiten. De prijzen in het café zijn laag, het studeren is namelijk al duur genoeg.